Om oss
S-Foodies är ett Uppsalabaserat familjeföretag som tror på att de små valen i vardagen kan göra stor skillnad.

Vi på S-Foodies skapar galet goda handgjorda sötsaker som även är nyttiga.
Våra 3 grundvärderingar
Smak
Tiden för tråkig hälsomat är nu förbi. Raw-tårtor är minst lika läckra som traditionella (om inte mer). Vi tror på att ingenting smakar bättre än naturliga ingredienser som nötter och frön, bär och frukt, oraffinerade sötningsmedel och organiska kryddor.
Hälsa
Kommer du ihåg känslan när du åt en tårtbit och kände dig tung, sömnig och ångestfull efteråt? Vi tillagar tårtor som inte leder till såna skuldbördor. Våra desserter är gjorda på ingredienser av oprocessade och näringsrika råvaror som gör att du kommer känna dig starkare och piggare. För att behålla så mycket näring som möjligt bakar vi inte våra tårtor. S-Foodies tårtor är mycket lättare för våra magar att hantera. Varför? Vi använder aldrig gluten, raffinerat socker, laktos, soja eller något kemiskt konserveringsmedel.
Miljö
Vi står för att skapa ett hållbarhetsföretag och arbetar hårt för att hitta de bästa etiska ingredienserna till våra produkter. De flesta av dem är certifierade som organiska, eko eller fair trade. Vi använder bara växtbaserade ingredienser och väljer alltid lokalproducerade bär. Vi strävar efter att använda miljövänliga förpackningar och förvaring.
Viktoria

Grundare och vd av S-Foodies Hälsokonditori

Rawfood bagare

"Jag har alltid älskat att baka. Vid någon tidpunkt blev jag fascinerad av hälsomat och undrade: Kan desserter vara en del av dieten om man väljer att äta något bättre?

Det visade sig att det går så länge som ingredienserna är ”de rätta”. Och det bästa av allt – det finns inga begränsningar! Nästintill alla desserter kan återskapas i en ”whole food”-variant som är minst lika god.

Jag öppnade S-Foodies eftersom jag tror att maten är själva essensen i hur vi mår. Och inte bara vår egen – det är anmärkningsvärt hur det påverkar miljön och samhället i sin helhet. Jag vill skapa tårtor som är eko-vänliga, producerade under justa villkor och gör att vi känner oss bättre”
Made on
Tilda